Massagepraktijk Rust & Ruimte

Aanbod van massages

 Thaise voetreflexmassage

De Thaise voetreflexmassage is een massage waarbij je voeten en je onderbenen worden gemasseerd. Je begint met een heerlijk voetbad met daarin natuurlijk mineraalzout zodat je meteen heerlijk kunt ontspannen. De massage zorgt voor een een nog diepere ontspanning. Doordat je voeten het verst van je hoofd afstaan haalt een voetmassage je letterlijk uit je hoofd. Bij deze massage masseer ik met warme olie en maak ik gebruik van een stokje waardoor ik extra druk kan geven op bepaalde reflexpunten in je voet. Als dat te gevoelig is doe ik dit met mijn duimen. Door deze massage wordt het  zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderd. Deze massage is inclusief een voetenbad 60 minuten.

” Als je de voeten van een mens in handen hebt heb je de totale mens in handen.”

Thaise voetreflexmassage.
Intuïtieve ontspanningsmassage

Intuïtieve ontspanningsmassage

Wil je een moment voor jezelf om te ontspannen dan is een intuïtieve ontspanningsmassage een ideale manier om tot rust te komen. Een intuïtieve ontspanningsmassage wordt gegeven op een respectvolle manier waarbij je met aandacht wordt gemasseerd. Voor de massage heb ik een kort gesprek met je waarin ik vraag waar je behoefte aan hebt. Hier pas ik de massage op aan. Je zou ook kunnen zeggen dat het een ontspanningsmassage op maat is. Deze massage kan ook gegeven worden in zijligging als je niet goed op je buik of rug kunt liggen. Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende technieken. De massage richt zich op het ontspannen van je lichaam en geest. Als er specifieke klachten zijn kan ik die behandelen door een stevigere massage. De olie waar ik mee masseer is op natuurlijke basis en prettig voor je huid. Het regelmatig ondergaan van een massage past prima bij een gezonde leefstijl. Je bent van harte welkom.

Chi Wit massage

Chi-Wit massage

Steeds vaker zie je dat mensen hun buigzaamheid kwijt zijn. In de wervelkolom komen alle zenuwen samen en deze staan in verbinding met de rest van je lichaam. Als deze energie vrij kan stromen werkt dat door op je organen. Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en vermoeidheid opgebouwd zijn in de wervelkolom.

Deze ontspanningsmassage is een bijzondere massage die een combinatie is van verschillende technieken uit Thailand, Vietnam en India. Deze massage kan stevig en zacht gegeven worden. Doordat de natuurlijke levensenergie vrijer gaat stromen heeft deze massage op de lichamelijk en mentale conditie een positief effect.

Bij deze massage worden de rug en de achterkant van de benen gemasseerd. Als afsluiting worden indien gewenst de voeten gemasseerd.

“Je wervelkolom zien als een levensboom.”

Japanse gezichtsmassage

Deze massage is een bijzondere massage van het gezicht, hoofd, nek en schouders. Deze massage is een combinatie van ontspannende grepen, drukpunten en lymfdrainage. Door deze massage wordt de huid na een aantal keren soepeler, steviger en zachter. Deze massage is voor iedereen erg fijn en kan in het bijzonder ingezet worden bij hoofdpijn, stress, slaapproblemen en vermoeidheid. Deze massage duurt 45 minuten en kan worden afgesloten met een voetmassage, dan duurt de massage 1 uur.

“…KO-DI-BO `het pad naar de schoonheid’…”

Japanse gezichtsmassage
Massage bij rouw

Massage bij Rouw

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Verlies van een dierbare door overlijden, verlies van je gezondheid of van werk of verlies door een scheiding. Het is voor iedereen anders hoe je hiermee omgaat. Rouw en verdriet slaan zich vaak op in je lichaam. In je hoofd kun je veel onrust ervaren. Vanuit mijn persoonlijke verlieservaringen en kennis loop ik een stukje mee op je pad.

Deze massage kan ervoor zorgen dat je meer rust in je hoofd ervaart en dat je beter kunt slapen. Je lichaam kan zich ontspannen. Juist in tijden van rouw is aanraking zo belangrijk.

De massage begint met een kop koffie of thee zodat je rustig kunt vertellen wat jij graag wil delen. Daarna krijg je een massage afgestemd op wat jij nodig hebt. 

Postpartum massage (mama massage)

De massage speciaal voor de moeder zorgt voor een moment van rust in een drukke periode van je leven.  De massage brengt je weer in balans en helpt je om te herstellen na de bevalling. Niet alleen heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen ook je spieren worden extra belast door het dragen en verzorgen van de baby. Deze massage ondersteunt tevens jou emotionele herstel. In de hectische tijd na de bevalling is dit een moment speciaal voor jou waarin je de tijd neemt om te rusten. Samen met jou bespreek ik waar jij behoefte aan hebt. Deze massage mag je vanaf 4 weken na de bevalling of 6 weken na de keizersnee ondergaan. Deze massage helpt tegen stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Mama massage
Kindermassage

Kindermassage

De kindermassage is geschikt voor alle kinderen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Massage brengt het lichaam tot rust. Gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een hele positieve manier van aanraken. Je bent als ouder in dezelfde ruimte bij de massage aanwezig. Je kind mag kiezen of ik over de kleding masseer of met olie.
Je kind kiest zelf welke kleur handdoek hij of zij wil. Het belangrijkst is dat je kind zich veilig voelt. Daarna ga ik je kind masseren. De ervaring is dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden zich veiliger voelen en meer geaccepteerd. Daardoor kunnen ze rustiger spelen en slapen en gewoon lekker kind zijn. Massage kan een positief effect hebben bij kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen. Omdat je als ouder of verzorger aanwezig bent bij de massage kun je thuis daarna ook deze massage toepassen. Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs heb ik veel ervaring met kinderen.