logotype

Rust & Ruimte Massagepraktijk

Otto de Visscherestraat 17
5751 MP Deurne
06 - 50 84 79 06
monique@rust-en-ruimte.nl
www.rust-en-ruimte.nl

MASSAGES

Ontspanningsmassage voor vrouwen en jeugd


 

Wil je een moment voor jezelf om te ontspannen dan is een ontspanningsmassage een ideale manier om tot rust te komen. Een ontspanningsmassage verlicht stress, versterkt het immuunsysteem, vermindert spierspanning, verbetert je huidconditie en helpt je om beter te slapen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor deze massage. Je kunt kiezen voor het masseren van je hele lichaam of een gedeelte van je lichaam. Ik stel de massage op maat met je samen. Het belangrijkste is dat jij geniet van je welverdiende rust. Is het geen mooi cadeau om aan jezelf te geven. Je bent van harte welkom. 

 

Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Je beleeft een bijzondere tijd waarin je lichaam verandert en je misschien last hebt van zwangerschapsklachten. Een zwangerschapsmassage kan helpen je klachten te verlichten zoals misselijkheid, hoofdpijn, rugpijn, bekkenpijn, nek en schouderklachten, kramp in je voet of kuit. Zwangerschapsmassage heeft een positief effect op je slaap doordat er minder stresshormonen worden aangemaakt. De massage werkt ontspannend, versoepelt pijnlijke spieren en is een uniek moment voor jou en je baby. Ik werk met een voedingskussen zodat je in zijligging en/of in stabiele rugligging kan worden gemasseerd. Zwangerschapsmassage begint echt een trend te worden onder de zwangere vrouwen en dat is logisch. Je bent de hele dag druk bezig waardoor je wel wat ontspanning kunt gebruiken. Ik overleg altijd van te voren wat je wensen zijn. Een zwangerschapsmassage mag je vanaf 3 maanden tot aan je bevalling krijgen. 

 

Mamamassage

De massage speciaal voor de jonge mama zorgt voor een moment van rust in een drukke periode van je leven. De massage brengt  je weer in balans en helpt je om te ontzwangeren. Niet alleen heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen ook je spieren worden extra belast door het dragen en verzorgen van de baby. In de hectische tijd na de bevalling is dit een moment speciaal voor jou.  Deze massage mag je vanaf 4 weken na de bevalling of 6 weken na de keizersnee krijgen. Deze massage helpt tegen stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.Kindermassage

 

 

De kindermassage is geschikt voor alle kinderen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Massage brengt het lichaam tot rust. Gezonde aanraking is heel belangrijk voor kinderen en massage is een hele positieve manier van aanraken. Je bent als ouder  in dezelfde ruimte bij de massage aanwezig. Je kind mag kiezen of ik over de kleding masseer of met olie. 
Je kind kiest zelf welke kleur handdoek hij of zij wil. Het belangrijkst is dat je kind zich veilig voelt. Daarna ga ik je kind masseren. De ervaring is dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden zich veiliger voelen en meer geaccepteerd. Daardoor kunnen ze rustiger spelen en slapen en gewoon lekker kind zijn. Massage kan een positief effect hebben bij kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen. Omdat je als ouder aanwezig bent bij de massage kun je thuis daarna ook deze massage toepassen.