logotype

Rust & Ruimte Massagepraktijk

Otto de Visscherestraat 17
5751 MP Deurne
06 - 50 84 79 06
monique@rust-en-ruimte.nl
www.rust-en-ruimte.nl

BABYMASSAGE

Waarom babymassage 

  • Aanraken is één van onze eerste levensbehoeften. Het aanraken via massage is kalmerend voor de baby. De band met je baby wordt versterkt door het regelmatig geven van massages.
  • In veel gevallen slaapt je baby beter na de massage. Is het niet heerlijk om samen te genieten van quality time met je baby in de vaak drukke dag.
  • Door je baby te masseren heb je zelf ook meteen een moment van rust en ontspanning.
  • Er zijn onderzoeken die aantonen dat het regelmatig masseren  van je baby een positief effect heeft op de ontwikkeling van je baby.
  • Ik leer je de Shantala Babymassage. Deze massage kun je daarna blijven toepassen bij je kind als hij/zij ouder is.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om de babymassage te leren

 

           Workshop op de babypop

  • Ouders die graag voordat de baby geboren wordt de babymassage willen leren kunnen dat doen in een individuele workshop van 2 uur in mijn praktijk. Je oefent op een levensechte babypop alle technieken. Na afloop krijg je de geleerde technieken mee naar huis. Deze workshop kan ook heel leuk zijn voor als je met baby's werkt.  

           Cursus met een klein groepje

  • Ouders die de cursus doorlopen in een klein groepje van 2 of 3 personen komen in 4 bijeenkomsten van ruim een uur samen in mijn praktijk. Je leert de babymassage in delen zodat je baby ook stapsgewijs went aan de massage. Na de cursus kun je je baby ongeveer 20 tot 25 minuten masseren. Daarnaast krijg je de nodige achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld over buikkrampjes, basisbevestigend dragen en drukpunten in de voetjes. Dat laatste is handig als je baby verkouden is of bij doorkomende tandjes. Ik vertel je hoe je de taalontwikkeling kunt stimuleren en je leert ook wat baby-yoga oefeningen. Hoe gaaf is dat. Na afloop krijg je de geleerde technieken en de achtergrondinformatie mee naar huis.

            Privé cursus in mijn praktijk

  • Het is uiteraard ook mogelijk om de cursus privé te volgen in mijn praktijk. Doordat je alleen bent met je baby krijg je alleen alle aandacht en leer ik je de massage in 3 bijeenkomsten van ruim een uur. Je partner mag meekomen. Na afloop krijg je de geleerde technieken en achtergrondinformatie mee naar huis.

            Privé cursus bij je thuis

  • Een privécursus bij je thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Ik kom dan 3 keer bij je thuis om de babymassage te leren. Beide ouders mogen hierbij aanwezig zijn. Je krijgt na afloop alle technieken en achtergrondinformatie.

 

Wanneer kun je de babymassage doen 

De cursus babymassage mag vanaf de leeftijd van 6 weken en kan tot ongeveer 9 maanden. Liever niet eerder dan 6 weken omdat de baby na de geboorte moet wennen aan alle nieuwe indrukken.

 

Vragen

Heb je vragen over de babymassage of wil je zelf een groepje samenstellen om de cursus babymassage te volgen. Je kunt me altijd bellen, mailen of een WhatsApp bericht sturen. Ik zal zo snel mogelijk reageren op je vraag.